lördag 28 februari 2009

besök på SBKIdag fick Bobbo & Stella vara kursmaterial kan man säga.Gerd Mortensen höll kurs för ett gäng instruktörer som skulle studera ett antal ekipage och göra en bedömning om och vad man man kan göra för att utvecklas framöver.
Stella har gjort stormsteg framåt på den månaden hon varit hos oss. Instruktörerna tyckte att Stella verkade vara trygg m sin husse och även om hon nu ännu inte är så intresserad av omgivningen än så länge. Åldersmässigt är inte det så tokigt, i morgon blir Stella 4 månader. Bra kontakt mellan hund & husse blev bedömningen. Det testades en del "främmande människa kommer fram & hälsar" osv, Stella hanterade situationerna på ett ganska balanserat vis. Bobbo bedömdes inte helt oväntat som en ganska trygg individ, inte särskilt oroad förrän matte (jag) i stort sett försvann bakom en kulle.. Det ska nog övas mer kontaktövningar m Bobbo, som nog kan bli en ganska fri själ framöver ;)) För Bobbo är alla människor rena julafton, översvallande glad kille =) Bobbo är 5 månader och har en del försprång kan man säga.

När vi kom hem igen låg ett rådjur på vägen och försökte inte ta sig iväg förrän vi nästan stod bredvid m bilen. Trist nog verkade den skadad, troligen trafikskadad på något sätt. Som tur är grannen jägare och fick ta på sig att låta rådjuret slippa...


Inga kommentarer: